Principal Música Top cançons i àlbums de Carlos Santana

Top cançons i àlbums de Carlos Santana

Carlos Santana ha mantingut una presència dinàmica en diversos gèneres des dels primers anys dels 70, amb el seu major èxit comercial a través del disc de venda 30x platí (mundial) Sobrenatural , llançat el 1999. Ara, més de 50 anys després del debut de la Santana Blues Band (que després es va escurçar a Santana), Carlos continua regnant com un dels guitarristes més destacats del rock.

Vés a la secció


Carlos Santana ensenya l'art i l'ànima de la guitarra Carlos Santana ensenya l'art i l'ànima de la guitarra

Carlos Santana t'ensenya com crea un so de guitarra diferent i animat que commou el cor del públic.



Aprèn més

Qui és Carlos Santana?

Carlos Santana, llegendari i guitarrista del rock llatí, va néixer el 20 de juliol de 1947 a Autlán de Navarro, a l’estat de Jalisco, situat al centre oest de Mèxic. El seu pare era un músic mariachi que va ensenyar música a Carlos des de jove, començant pel violí i després la guitarra. En la joventut de Carlos, la família es va traslladar a Tijuana i, finalment, als Estats Units, establint-se a San Francisco.

Des de ben petit, Carlos es va inspirar en els grups de rock i els guitarristes de la naixent escena de rock and roll d’Amèrica del Nord. Des de les influències de Tijuana fins a la música rock chicana de Ritchie Valens fins al domini del blues de John Lee Hooker i B.B. King, Carlos va trobar ràpidament música amb la qual va relacionar personalment. Però va ser San Francisco, i les seves pròsperes escenes de blues i jam, les que van donar a Carlos la seva plataforma de llançament.

9 àlbums imprescindibles de Carlos Santana

Carlos ha passat les darreres cinc dècades profundament immers en la música i ha publicat desenes d’àlbums gravats. Ha guanyat deu vegades el premi Grammy.



Per començar el vostre viatge d’escolta de Santana, aquí teniu alguns elements essencials que va enregistrar amb la banda, en solitari i com a col·laboracions amb altres:

Carlos Santana ensenya l'art i l'ànima de la guitarra Usher ensenya l'art de la interpretació Christina Aguilera ensenya cantar Reba McEntire ensenya música country Abraxas (1970)

1. Santana (1969). Carlos va capgirar l’escena de la jam de San Francisco amb el primer enregistrament de la seva banda. Mentre que els improvisadors de rock SF consolidats com Grateful Dead havien extret en gran mesura del folk i del country, Santana va introduir influències llatines, europees i índies a la barreja, creant un so que els era exclusiu. L'àlbum inclou la cançó instrumental Soul Sacrifice, que el grup va tocar al festival Woodstock de 1969.

Santana III (1971)

2. Abraxas (1970). Un any després del seu debut gravat, Santana es va convertir en protagonista amb aquest disc. Compta amb dos dels clàssics de tots els temps de la banda, Black Magic Woman / Gypsy Queen (un muntatge de cançons originals de Peter Green i Gábor Szabó) i Oye Como Va de l’aclamat Tito Puente. Abraxas és el registre que va definir Santana per a una generació.



Love Devotion Surrender (1973)

3. Santana III (1971). El seguiment d'Abraxas, Santana III va ser aclamat per la crítica i va aconseguir el número 1 a les llistes de cartes. El disc també presentava el guitarrista Neal Schon, de 17 anys, que posteriorment formaria la banda Journey, i inclou èxits com No One to Depend On, i

Classe magistral

Suggerit per a vosaltres

Classes en línia impartides per les ments més grans del món. Amplieu els vostres coneixements en aquestes categories.

Carlos Santana

Ensenya l'art i l'ànima de la guitarra

és un dispositiu literari que proporciona pistes sobre el que passarà més endavant a la història
Més informació Usher

Ensenya l'art de la interpretació

Més informació Christina Aguilera

Ensenya a cantar

Més informació Reba McEntire

Ensenya música country

Aprèn més Lotus (1974) Santana

4. Caravanserai (1972). Continuant la seva ratxa, Santana va llançar el seu quart disc en tants anys. Aquest va aprofundir en la fusió del jazz en lloc dels èxits dels enregistraments anteriors. Després de separar-se de la formació original, la nova banda va arriscar més i va ser recompensada. Clive Davis va anomenar l'àlbum carrera com a suïcidi, però Caravanserai segueix sent un treball important i un dels favorits dels aficionats al Santana.

Zebop! (1981) Santana

5. Love Devotion Surrender (1973). Aquest disc és notable perquè combina Carlos amb el virtuós de la guitarra anglesa John McLaughlin. Igual que Carlos, McLaughlin és un individu profundament espiritual, famós per barrejar una respiració lenta i meditativa amb una trituració de guitarra a la velocitat de la llum.

Supernatural (1999) Santana

6. Lotus (1974). Una banda com Santana està feta per escoltar-se en directe i aquest conjunt de dos discs, enregistrat en directe al Japó, obre aquesta porta. És el següent millor que ser-hi en persona.

El poder de la pau (2017) Santana

Penseu com un professional

Carlos Santana t'ensenya com crea un so de guitarra diferent i animat que commou el cor del públic.

Veure la classe

7. Zebop! (1981). Els anys vuitanta van veure com algunes bandes abandonaven el so principal per a una paret de sintetitzadors, però Santana es va mantenir fidel al rock de música llatina que els havia fet famosos. El disc inclou l’èxit del single Winning, originalment del cantant britànic Russ Ballard.

CS_carlos_santana

8. Sobrenatural (1999). Tot i que Carlos va esclatar a la dècada de 1970, el seu màxim comercial va arribar amb aquest rècord de 1999 de temes estrelles, que finalment va ser certificat Diamond per la RIAA (el que significa que va vendre més de 15 milions de còpies). Billboard va classificar el senzill Smooth, amb Rob Thomas a la veu i Carlos a la guitarra principal, com la segona cançó amb més èxit de tots els temps, per darrere de The Twist de Chubby Checker.

9. El poder de la pau (2017). Carlos continua produint música vital fins als nostres dies i el 2017 El poder de la pau n’és un exemple. Gravat en col·laboració amb The Isley Brothers, el disc és un viatge increïble a través d’algunes de les cançons immortals de soul, funk, blues, rock, jazz i pop que van inspirar aquests artistes innovadors.

Top 10 de cançons de Carlos Santana

Editors Pick

Carlos Santana t'ensenya com crea un so de guitarra diferent i animat que commou el cor del públic.

Segons les llistes de Billboard, les 10 millors cançons de Carlos Santana són:

  1. Llis de Sobrenatural
  2. Maria Maria de Sobrenatural
  3. Dona de màgia negra de Abraxas
  4. El joc de l'amor de Xaman
  5. Per què no ets tu i jo? Xaman
  6. Evil Ways from Santana
  7. De tot el món Santana III
  8. Escolta Com Va from Abraxas
  9. Espera de Shangó
  10. Guanyant de Zebop!

Discografia Carlos Santana

  • Love Devotion Surrender (1973)
  • Il·luminacions (1974)
  • Unitat - Realitat daurada Golden Dreams (1979)
  • El gronxador de la delícia (1980)
  • Lluna de l'Havana (1983)
  • Blaus per a Salvador (1987)
  • Germans Santana (1994)

Santana Discografia

A continuació es mostra la discografia completa de Santana.

  • Santana (1969)
  • Abraxas (1970)
  • Santana III / Home amb la mà estesa (1971)
  • Caravanserai (1972)
  • Benvingut (1973)
  • papallona (1974)
  • amics (1976)
  • Festival (1977)
  • Flor de lluna (1977)
  • Secrets interiors (1978)
  • Marató (1979)
  • Zebop! (1981)
  • Shangó (1982)
  • Més enllà de les aparences (1985)
  • Llibertat (1987)
  • Esperits ballant a la carn (1990)
  • miracle (1992)
  • Sobrenatural (1999)
  • Xaman (2002)
  • Tot el que sóc (2005)
  • Guitar Heaven (2010)
  • Cambio de formes (2012)
  • cor (2014)
  • Santana IV (2016)

Converteix-te en un millor músic amb la subscripció anual a MasterClass. Accediu a classes de vídeo exclusives impartides per mestres musicals, inclosos Carlos Santana, Tom Morello, Christina Aguilera i molt més.